Ga naar de inhoud

Pas op eikenprocessierups

Ze zijn alweer gesignaleerd: de eikenprocessierupsen. Ze zijn zelfs een week eerder uit hun eitjes gekropen dan verwacht. Eén ding staat voorop: we hebben ze niet gemist.

Hoe zat het ook alweer? De processierups nestelt zich in en vlakbij eikenbomen. De rupsen zijn bedekt met brandharen. Deze haartjes worden afgeschoten door de rups en dwarrelen vervolgens in de lucht. Als je in aanraking komt met die brandharen, krijg je een allergische reactie. Dat willen we uiteraard graag voorkomen.

Over het algemeen laten de rupsen hun brandharen begin juni pas los. Dit geeft jou en de organisatie tijd om je er op voor te bereiden. Bevind je werkomgeving zich vlakbij eikenbomen? Dan adviseren we je om jezelf goed aan te kleden. Zorg ervoor dat je huid zoveel mogelijk is bedekt. Voorkom dat je in aanraking komt met de brandharen.

Beschikt jullie organisatie over de vakmanschap om de eikenprocessierupsen te bestrijden? Wij zorgen voor het juiste benodigdheden. Hoofdkap op, overall aan en materialen in de hand. Jullie kunnen beschermd aan het werk!

Afspraak maken?

Maak kennis met Evert.

Jouw persoonlijke adviseur. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we je in 60 minuten mee in de wereld van HKV. Bij jou of bij ons.

Gerelateerd nieuws

50 pagina's

Partijtje kennis in één magazine