Ga naar de inhoud

Otoplastieken op maat

Die dingen in je oor om het gehoor te beschermen. Wist je dat jouw mensen verplicht zijn om otoplastieken te dragen als de dagdosis gemiddeld hoger is dan 85 db(A)? Dat kan je als volgt testen: als je niet zonder stemverheffing een gesprek kan voeren met iemand binnen een straal van een meter. Dan heb je ze nodig. Die otoplastieken.

Otoplastieken aanmeten

Kan dat ook anders?

Je kan ook voor oorpluggen,dopjes of stopjes gaan in plaats van otoplastieken. Alleen worden deze vaak niet goed in het gehoorkanaal ingebracht. Dus heb je alsnog onvoldoende dempingen als gevolg: gehoorbeschadiging.

Bij otoplastieken is dat een ander verhaal. Deze worden op maat gemaakt. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat jouw mensen de otoplastieken echt gaan dragen. Het werkt namelijk gewoonlekker.

Welke otoplastieken heb jij nodig?

Je hebt harde of zachte otoplastieken. Otoplastieken met 1-kanaal of 2-kanaals filtermodule. Gebruik je de otoplastieken onder de helm? Dan heb je de V-flex otoplastieken. Wat jij nodig hebt hangt dus af van het gebruik en de werkomstandigheden. Vraag maar aan ons wat bij jou past.

Otoplastieken aanmeten

We hebben alleen een paar oorafdrukken nodig om de otoplastieken op maat te maken. Die scannen we dan meteen 3D scanner en vormen we in het goede model. Vervolgens printen we de otoplastieken en werken we ze af met een hypoallergene coating.

Hier heb je de otoplastieken

De otoplastieken kunnen dan de werkvloer op. Jouw mensen krijgen ze standaard geleverd in een etui samen meteen oorsmeerhaakje en reinigingsdoekje.
De otoplastieken gaan zo’n twee jaar mee. Het kan weleens voorkomen dat de otoplastieken geluid gaan ‘lekken’. Dan werken ze niet meer optimaal. Ons advies is dan ook om de otoplastieken jaarlijks te laten checken. Meld je hier aan om de otoplastieken aan te meten of te laten testen.

Afspraak maken?

Maak kennis met Evert.

Jouw persoonlijke adviseur. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we je in 60 minuten mee in de wereld van HKV. Bij jou of bij ons.

Gerelateerd nieuws

50 pagina's

Partijtje kennis in één magazine