Ga naar de inhoud

Duurzaamheid

Aandacht voor mens, milieu en maatschappij

Zit in ons DNA

Iedereen roept iets over duurzaamheid. Het is niet meer weg te denken in de maatschappij. Dat is maar goed ook. Want het is zó belangrijk om voor onze aarde te zorgen. Jij en HKV kunnen gelukkig allebei een bijdrage leveren aan een groenere toekomst.

Het ene roepen, maar het andere doen. Dat past niet bij HKV. Wij doen wat we zeggen en nemen duurzaamheid heel serieus. Als leverancier zijn wij dan ook continu op zoek naar duurzame alternatieven.

Koop bewust bedrijfskleding

Dat geldt niet alleen voor bedrijfskleding, maar ook voor PBM, gereedschappen, wegbebakening en signing. Uiteraard krijg je van ons eerlijk advies wat het beste bij jullie bedrijf past en praten wij je bij over de nieuwste ontwikkelingen. Hier heb je alvast een greep uit onze circulaire producten:

Circulaire bedrijfskleding

50% gerecyclede kleding gemixt met 50% gerecycled polyester | Besparing van 20% CO2, 36% energie en 96% water | Inzicht wat je bespaart door te kiezen voor circulair

Circulaire schoen

Circulaire werkschoenen

Veters van gerecyclede PET-flessen | Voering met extreem hoge slijtweerstand | Inlegzool van 70% gerecycled schuim

Duurzame service vanuit ons hart

Jouw bestelling moet in onze ogen zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Dan hebben we het niet alleen over de productie, maar ook over de verpakking en levering.

Duurzame levering

Een spoedlevering is nooit te voorkomen, maar veel bestellingen kunnen best een paar dagen wachten. Daarom maken wij met veel van onze klanten afspraken over vaste aflevermomenten, bijvoorbeeld elke dinsdag. Door deze afspraken kan onze planning efficiënte routes maken, waardoor we het aantal kilometers aanzienlijk verminderen. Zo dragen we bij aan een lagere CO2 uitstoot.

Onze voertuigen die dan op de weg rijden zijn meestal hybride of elektrisch. Onze bakfiets gaat namelijk op menskracht (mk). Als je bestelling wordt geleverd, ontvang je het in een kartonnen doos van gerecycled papier.

Duurzaam kantoor

Zowel ons magazijn als kantoor zijn voorzien van zuinige ledverlichting, welke zijn aangesloten op bewegingssensoren, zodat er alleen licht brandt wanneer er iemand in de ruimte aan het werk is. Hierdoor besparen wij energie.

Wij besparen nog meer energie door ons warmte terug win installatie (wtw). Ons gebouw wordt namelijk geventileerd door frisse buitenlucht, zonder dat daarbij de binnentemperatuur verandert. De energie die we nog wel nodig hebben, komt van onze 468 zonnepanelen. Hiermee voorzien we volledig in onze eigen energiebehoefte.

Recycleproces

De grondstoffen die gebruikt zijn voor jullie bedrijfskleding zien wij ook graag weer terug. Dus: alle versleten en kapotte bedrijfskleding mag retour. In samenwerking met GAIA en Schijvens  zorgen wij ervoor dat het opnieuw wordt ingezet voor nieuwe bedrijfskleding of andere artikelen. Dit proces richten wij heel eenvoudig in. Zodat het jou geen extra tijd kost. Wil jij ook duurzaam werken? Maak hier een afspraak!

Afspraak maken?

Maak kennis met Joost.

Jouw persoonlijke adviseur. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we je in 60 minuten mee in de wereld van HKV. Bij jou of bij ons.

Duurzame samenwerkingen

HKV is selectief in het selecteren van partners. Onze focus ligt op de mens, milieu en maatschappij.

Fair Wear Foundation

Mensenrechten

Deze organisatie zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Onze leveranciers die hierbij zijn aangesloten voldoen aan de hoogste mensenrechtennormen.

OEKO-TEX® Standaard 100

Onschadelijke stoffen

Onze kleding is getest op schadelijke stoffen en het is daarom onschadelijk voor onze gezondheid. Elk onderdeel van een artikel moet voldoen aan de strenge OEKO-TEX®-testcriteria: van de coating, het buitenmateriaal en het stiksel tot de applicatie en ritssluiting.

ISO certificering

Kwaliteitsmanagementsysteem

HKV hanteert een kwaliteitsmanagementsysteem. Wij beschikken over certificaat 9001 Ochten. Het certificaat geeft aan dat onze organisatie in staat is te voldoen aan eisen van klanten, wet- en regelgeving en onze eigen eisen.

Onze missie is om voor elke medewerker werkgeluk te creëren. Dat gaat om alle medewerkers die zowel bedrijfskleding maken, als inkopen, bestellen of dragen. Maar uiteraard ook onze eigen medewerkers.

Dirk Jan van Beem - Algemeen directeur HKV