Ga naar de inhoud

Veolia ervaart duurzaamheid en tevredenheid in één

Bouw en industrie

Hoe je Veolia kan kennen?  Door heel Nederland werkt Veolia aan oplossingen in de circulaire economie en energietransitie. Ze regelen onder andere het technisch beheer en onderhoud van kantoorgebouwen, gebouwen van gemeentes en zorgen dat bijvoorbeeld fabrieken blijven draaien. Ze adviseren ook nog eens hoe het allemaal efficiënter kan. Wij vroegen Floris Berkel, operationeel inkoper bij Veolia, het hemd van het lijf. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het inkopen van: bedrijfskleding.

Verfrissende kleding

“We hadden de wens om ons kledingpakket te vernieuwen, omdat er  klachten waren over het draagcomfort en dat we soms niet genoeg opvielen op de locaties. We waren een beetje grijze muisjes, maar juist in ziekenhuizen of bij andere klanten wil je wel laten zien dat wij er zijn. De collega’s zelf klaagden heel erg over het draagcomfort, die vonden de kleding niet fijn zitten. Het zag er snel verwassen en smoezelig uit.”, vertelt Floris.

Wij verwachten: flexibiliteit

“Bij onze vorige leverancier werden de afspraken niet nagekomen. Er werd niet naar onze klachten geluisterd en ze dachten niet mee in oplossingen. Via jullie leverancier Tricorp zijn we bij HKV terechtgekomen, maar ook via een collega van ons, van wie haar partner ervaring had met de kleding van HKV. Hij bestelde zijn eigen kleding via een online portal. Het is altijd goed geregeld, nooit gedoe en het ziet er netjes uit.”, vertelt Floris. “Van een leverancier verwachten we vooral flexibiliteit. Wij hebben heel veel eisen en wensen, denk daarbij aan veiligheid en zichtbaarheid. We verwachten dat er flexibel met onze eisen wordt omgegaan. Dat iedereen goed wordt geholpen.” vult hij aan.

We zochten de flexibiliteit van een Mkb’er, maar de capaciteit van een groot bedrijf die onze volume aan kan. Uit de eerste evaluatie is wel gebleken dat HKV dat kan.

Floris Berkel - Operationeel inkoper

Bedrijfskleding voor 400 specialisten

“Het proces is goed opgepakt en allemaal snel verlopen. Jullie hebben per persoon verpakt en geleverd. We hebben nog wel doorlopende bestellingen, maar dat komt ook doordat wij veel specialistisch personeel nodig hebben. Bij Veolia werken om en nabij zo’n 600 mensen, waarvan er zo’n 400 bedrijfskleding dragen. Maandelijks komen er zo’n 15 à 20 nieuwe mensen bij. Recent hebben ze zelfs ook nog een overname gedaan van Recyfood. Wij zijn een groot bedrijf, maar voelen ons nog wel een MKB bedrijf.”

Hoe zit het met duurzaamheid?

“Ik ben nu met Diederik Bunt aan het kijken naar een kledinglijn voor Recyfood. Er is wel weinig keus om onze kleding volledig circulair te laten maken, aangezien wij met verschillende veiligheidsaspecten rekening moeten houden. Voor Recyfood gaan we wel proberen maximaal in te zetten op een volledig circulair pakket. Het is uiteraard ook de wens om onze oude kleding 100% te recyclen, maar dat is helaas nog niet mogelijk door alle fluorescerende strips.”, zegt Floris, “Al maken we daar ook al wel flinke stappen in door de strips apart te verwerken.”

Blije collega’s

“De ervaringen van onze collega’s zijn goed. Zij zijn heel blij met de verbeterslag die we hebben gemaakt.”, vertelt Floris.  “Van de collega’s die besteld hebben en  direct contact hebben met HKV, horen we vrijwel alleen maar positieve reacties. Soms vindt men de levertijd van 10 dagen te lang. Dat komt omdat je thuis gewend bent ‘Vandaag besteld = morgen in huis’. In deze business werkt dat niet zo.”

Een dikke 9!

“Recent hebben we een leveranciersbeoordeling gedaan. Daarin vragen wij aan gebruikers hoe zij het bestelproces ervaren en we vragen aan jullie hoe jullie het vinden om met ons samen te werken. Wij willen een preferred klant zijn. Wij vinden het namelijk ook fijn als HKV het prettig vindt om met ons zaken te doen. Dus vragen wij aan elkaar ‘Hoe vind je het gaan?’, ‘Wat gaat er mis?’ en ‘Wat kunnen we verbeteren?’. Om elkaar zo uit te dagen om de samenwerking nog beter te maken.”

“Het contact is informeel. Dat vinden we prettig. We bellen elkaar en kunnen eerlijk tegen elkaar zeggen wat we vinden en denken. Jullie zijn heel toegankelijk. We zochten de flexibiliteit van een Mkb’er, maar de capaciteit van een groot bedrijf die onze volume aan kan. Uit de eerste evaluatie is wel gebleken dat HKV dat kan. Met een dikke 9 zijn we heel tevreden met elkaar!”, sluit Floris mee af.

 

Afspraak maken?

Maak kennis met Bert.

Jouw persoonlijke adviseur. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we je in 60 minuten mee in de wereld van HKV. Bij jou of bij ons.