Ga naar de inhoud

Branches

Werkkleding voor de natte waterbouw (infrastructuur)

Veilige werkkleding voor in de natte waterbouw

In de natte waterbouw sector, waar gewerkt wordt aan infrastructuur zoals kanalen, dijken, sluizen, stuwen, steigers, kades, kust- en oeverwerken, beschoeiingen en meer, is veiligheid en efficiëntie van het grootste belang. De juiste werkkleding kan het verschil maken. Wij vertellen graag meer over veilige en duurzame werkkleding, zodat jouw team goed voorbereid en veilig aan de slag kan. Lees verder of bekijk meteen onze online catalogus.

De juiste werkkleding voor in de natte waterbouw

Het dragen van de juiste werkkleding in de natte waterbouw sector is niet alleen nodig om te voldoen aan voorschriften; het gaat erom jouw team te beschermen en ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen presteren. We bespreken de belangrijkste punten waar werkkleding in deze branche aan moet voldoen.]

Veiligheid voorop

Veiligheid moet altijd de hoogste prioriteit hebben. In een sector waar medewerkers worden blootgesteld aan diverse gevaren, zoals water, modder en zware machines, is de juiste werkkleding essentieel. Zorg ervoor dat de kleding voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en is uitgerust met de juiste beschermingsmiddelen.

Weerbestendigheid

Werkzaamheden in natte waterbouw vereisen vaak dat medewerkers langdurig buiten werken, ongeacht het weer. De werkkleding moet bestand zijn tegen regen, wind en kou, en tegelijkertijd ademend zijn om oververhitting te voorkomen.

Bewegingsvrijheid

Medewerkers moeten vrij kunnen bewegen om hun taken efficiënt uit te voeren. Kies daarom voor werkkleding die comfortabel zit en niet belemmert bij het buigen, tillen en bewegen.

Duurzaamheid

De werkomgeving in de natte waterbouw sector kan behoorlijk ruw zijn. De werkkleding moet slijtvast en duurzaam zijn om bestand te zijn tegen slijtage door ruwe materialen en het dagelijkse gebruik op de bouwplaats.

Soorten werkkleding voor natte waterbouw

In de natte waterbouw sector zijn verschillende soorten werkkleding beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken en omstandigheden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • Waterdichte overalls
  Waterdichte overalls zijn ideaal voor medewerkers die veel tijd in het water doorbrengen. Ze zijn gemaakt van waterdicht materiaal en houden het lichaam droog, zelfs bij onderdompeling.
 • Kwaliteitslaarzen
  Goede laarzen zijn essentieel om de voeten droog te houden en beschermen tegen scherpe voorwerpen in het water of op de bouwplaats. Zorg ervoor dat ze comfortabel zitten en een goede grip bieden.
 • Reflecterende vesten
  Reflecterende vesten zijn belangrijk voor de veiligheid van medewerkers, vooral bij weinig licht. Ze zorgen ervoor dat medewerkers goed zichtbaar zijn voor machines en collega’s.
 • Thermische kleding
  In een koude omgeving is thermische kleding noodzakelijk om het lichaam warm te houden. Kies voor lagen die isolatie bieden zonder overmatige bulk.

Geef je bedrijf een professionele uitstraling

Natuurlijk moet werkkleding vooral functioneel en veilig zijn, maar er komt meer bij kijken. Stijlvolle werkkleding in de kleuren van je bedrijf kan voor een professionele uitstraling zorgen. Dit zorgt voor herkenbaarheid en je bedrijfsimago zal verbeteren. De uniforme en professionele look wekt vertrouwen bij klanten. Bedrijfskleding kan het visitekaartje zijn voor je bedrijf.

Maatwerk? Geen enkel probleem

Bij HKV begrijpen we als geen ander dat het soms op maatwerk aankomt. Werkkleding die je medewerkers perfect past en hun werk aan de infrastructuur in de natte waterbouw makkelijker maakt. We gaan graag met je in gesprek om de beste oplossing voor je bedrijf te vinden. Denk aan de pasvorm, het bedrijfslogo en de bedrijfskleuren. Als je helemaal tevreden bent kun je de kleding makkelijk online bestellen.

Bij HKV vind je wat je nodig hebt

Veilige, duurzame en comfortabele werkkleding van topkwaliteit. Dat is waar HKV voor staat. Wanneer je jouw team in het nieuw wil steken kun je altijd bij ons terecht. Bekijk gerust eens onze online catalogus en maak een keuze uit het ruime assortiment jassen, overalls, werkbroeken, veiligheidsschoenen en meer. Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts. Zij staan graag klaar om je verder te helpen.

Waarom HKV?

Bij HKV bestel je gemakkelijk werkkleding voor de natte waterbouw. We vinden kwaliteit en persoonlijk contact erg belangrijk. Dit komt terug in het feit dat jij een vast contactpersoon krijgt die jou door en door kent. Daarnaast bieden we een vrijblijvend gesprek aan, die puur gericht is op jouw wensen en behoeften. Maak daarom direct jouw afspraak, je hebt niets te verliezen!

Afspraak maken?

Maak kennis met Joost.

Jouw persoonlijke adviseur. In een persoonlijk adviesgesprek nemen we je in 60 minuten mee in de wereld van HKV. Bij jou of bij ons.

50 pagina's

Partijtje kennis in één magazine